• Kruipruimte

  Vocht en water in de kruipruimte van je woning is bron van schimmels en zwam.
  Optrekkend vocht, vochtplekken en een muffe lucht in huis zijn het gevolg.

  Kruipruimte
  Wanneer er in de kruipruimte onder je huis constant water blijft staan, is dit van invloed op de bouwkundige staat van het huis en op de gezondheid van jouw en je gezin.

  Wij adviseren Bouwkundige Oplossingen>>

  Zeker bij oude huizen met een houten constructie als begane grond vloer geeft een vochtige kruipruimte of water onder de vloer bouwfysisch een verhoogd risico op schimmelvorming. Maar ook nieuwe woningen en nieuwbouwwoningen met een betonvloer zijn geen anti schimmel garantie.

  Vochtige kruipruimte
  Een vochtige kruipruimte is met extra ventilatie onder de vloer volledig en soms eenvoudig zelf te verhelpen. Kijk hiervoor eerst of er open stootvoegen aanwezig zijn en of deze nog lucht doorlaten. Vaak gaan deze na verloop van tijd dichtzitten door vuil of insecten rag. Ook kunnen de stootvoegen door (vorige) bewoners bewust zijn dichtgezet.

  Wanneer dichtslibben door vervuiling het geval is, krap dan de stootvoegen weer volledig open. Na verloop van tijd zal blijken of hiermee nu weer voldoende ventilatie in de kruipruimte is. De natuurlijke trek onder de vloer droogt vocht in de kruipruimte op. Door ventilatie wordt continu vocht afgevoerd en droogt de ruimte onder je vloer. Dit opdrogen is een langzaam proces, kijk elke week of maand even of er verbetering optreed. Uiteindelijk moet de kruipruimte weer droog en toegankelijk zijn en is het vochtprobleem verholpen.

  Als vochtophoping mogelijk door gebreken komt, kun je dit beter met garantie laten herstellen. Betaal hiervoor niet te veel, doe daarom snel aanvraag van Meerdere Offertes Tegelijk »

  Het kan dat er geen open stootvoegen aanwezig zijn of dat openkrabben niet geholpen heeft. Dan kun je zelf Extra Ventilatie aanbrengen. Er zijn speciale renovatie roosters te koop in de handel. Hiermee breng je (extra) ventilatie aan in een bestaande kruipruimte. Kijk voor meer praktische oplossingen bij de selectie met aanbevolen links.

  Ervaren klusser
  Als je een ervaren klussen bent, of handige kennissen hebt is dit een klus die je mogelijk zelf kunt uitvoeren. Zeker wanneer je de kruipruimte ook isoleren gaat is extra ventilatie aanbrengen nodig. Vergelijk verschillende uitvoering van Vloerisolatieplaten online. Per woning gevel-zijde is het boren van 2 renovatieroosters vaak al genoeg om voldoende trek in de kruipruimte aan te brengen. Kies voor muisdichte roosters in een keur die bij het bestaande metselwerk past. Er is keus uit grijs plastic en zwart kunststof varianten. Hierop is bij een enkele fabrikanten een Rvs plaatje te monteren. Zo kun je altijd wel een fraai uiterlijk naar eigen smaak uitkiezen. Lees meer en bestel deze ventilatiekokers eenvoudig online op Muurrooster.

  Het aanbrengen van renovatieroosters is overigens een klus die je niet moet onderschatten. Een Klussen handboek komt hierbij wellicht van pas. Ook is er specialistisch gereedschap nodig als een lange diamantboor. Deze boormachine kun je overigens ook huren. Of je laat de gaten door een boorbedrijf aftekenen en boren (nat of droog).

  Als je Echt Zekerheid met Garantie wil, laat dan de gehele klus over aan een specialist.

  De benodigde Bouwmaterialen Prijs voor deze klus vergelijken bespaart veel geld. Extra kosten besparen kan door het materiaal zelf op te halen. De prijs van een Busje Huren is vaak lager dan bezorgkosten. Voor een lange klus is overigens een open of gesloten Aanhanger Huren vaak voordeliger.

  Uitbesteden

  Voor veel mensen is het aanbrengen van renovatieroosters overigens een klus die je beter kunt laten doen. Uitbesteden aan de plaatselijke aannemer, zzp-er of klusbedrijf op regie of hiervoor een offerte laten uitbrengen. Ook zijn er Gespecialiseerde Bedrijven in vt-roosters aanbrengen, schade herstel en na Isolatie bestaande woningen.

  Deze kunnen je goed adviseren over de verschillende mogelijkheden. Ze helpen je graag dit specialistische werk uitvoeren, Vraag Direct Offertes Aan »

  Water in kruipruimte
  Als er echt continu water in de kruipruimte staat, is het aanbrengen van ventilatie roosters alleen niet voldoende. Er zijn dan meerdere oplossingen nodig om schimmelvorming en de gevolgen hiervan op te lossen. Hiervoor kun je eerst ook eenvoudig enkele Offertes Aanvragen.

  • Enkele voorbeelden en oplossingen voor het afvoeren van water uit de kruipruimte:
  • Bodem in kruipruimte lossteken
  • Drainage aanbrengen kruipruimte (natuurlijke afvoer)
  • Drainage aanbrengen geforceerd (met klokpomp / vlotterpomp) in uitgegraven put (leger)
  • Vloer isoleren (isoleren van bestaande vloer)
  • Bekijk voor meer oplossingen dit totaaloverzicht

  Voor het uitvoeren van veel van deze specialistische werkzaamheden is bouwkundige kennis en ervaring vereist. Laat offertes uitbrengen door meerdere gespecialiseerde bedrijven tegelijk.

   

  >> Klik HIER voor Offertes Aanvragen <<

   

  “Bekijk de schimmel verwijderen tips voor eenvoudig schoonmaakwerk”